Werkwijze

Tijdens het onderhouden van je tuin volg ik een aantal basisprincipes die ik geleend heb van vakgroep Wilde Weelde:

  • De bodem als basis: een humusrijke bodem met een goede structuur zorgt ervoor dat je planten optimaal kunnen groeien en sterk en gezond blijven. Ik raad daarom aan de bodem jaarlijks te voeden met goede compost of Bokashi. Bij voorkeur gemaakt van plantenresten, afgevallen blad en snoeiafval uit jouw tuin.
  • Geen gebruik van gif: onkruid, ziekten en plagen help ik zoveel mogelijk voorkomen en anders gebruik ik milieuvriendelijke oplossingen.
  • Hergebruik: snoeiafval, grasmaaisel en onkruid voer ik bij voorkeur niet af, maar breng ik aan als mulch in de borders of voeg ik toe aan je (Bokashi) compostbak. Ook andere materialen die over zijn, zoals hout, tegels en dakpannen, geef ik graag een nieuwe functie in je tuin. Bijvoorbeeld door er een stapelmuurtje van te maken.
  • Duurzaam materiaalgebruik: ik gebruik het liefst tweedehands, gerecyclede of duurzame materialen die lang mee gaan. Dat geldt ook voor mijn gereedschap en vervoer.
  • Oog voor de biodiversiteit: met mijn manier van werken zorg ik dat jouw tuin aantrekkelijk(er) wordt voor allerlei dieren. Bijvoorbeeld door uitgebloeide planten pas in het voorjaar weg te halen en snoeihout in een hoek van de tuin te laten liggen.